Frans Bauer ontmoet helden in nieuw RTL-programma
Foto: RTL

Frans Bauer ontmoet helden in nieuw RTL-programma

Geschreven door Pieter Jongsma

Frans Bauer ontmoet in het nieuwe RTL4-programma Goed voor Elkaar de alledaagse helden, iemand die zich volledig inzet voor anderen.  Vrijwilligers, of mensen die gekozen hebben voor een beroep waarin zij iets kunnen betekenen voor een ander. Mensen die vaak zonder dat ze het zelf doorhebben het verschil maken. 

Frans Bauer: "We zien elke dag wel beroepen die zo normaal lijken dat ze weg blenden in de dagelijkse gang van zaken. Wie kent het niet, je ziet een politie auto rijden, brandweer, of trauma helikopter vliegen. Even een snelle gedachte: waar zouden ze heengaan of wat is er gebeurd? Maar veel beroepen in Nederland blijven vaak onderbelicht en daarvan ziet alleen een klein groepje mensen wat voor geweldige uitwerking ze kunnen hebben op iemand die ermee te maken heeft gehad. Een dagje mee kijken in het leven van een held, zo kan ik dit programma het beste omschrijven."

Frans vervolgt: "Goed Voor Elkaar staat voor mensen die met hart en ziel dit werk doen. Ze doen het met zoveel toewijding dat ze vaak zelf niet doorhebben dat ze voor die ander het verschil maken. Ze nemen hun werk als vanzelfsprekend mede omdat ze er zoveel van houden! Maar wij willen laten zien dat ze juist daardoor heel bijzonder zijn. Dat ze juist door hun passie en door wie ze zelf zijn enorm veel betekenen voor een ander. De dankbaarheid van mensen die deze ervaring delen is groot en het is mooi om mee te maken dat goed voor elkaar zijn echt bestaat. Geweldig."

Frans gaat langs bij veertien mensen of instanties die zich inzetten voor anderen. Ze loopt Frans onder andere mee met de Verkeerspolitie van Rotterdam, het Leger des Heils en het Trauma Heli team van het Erasmus MC. 

Goed voor Elkaar, vanaf dinsdag 3 maart om 20.30 uur bij RTL4.