Kefah Allush met nieuwe reisserie over het Midden-Oosten
Bron: EO

Kefah Allush met nieuwe reisserie over het Midden-Oosten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Kefah Allush komt vanaf april met een nieuwe zesdelige reisserie over het Midden-Oosten. De filmische ontdekkingsreis Oases in de Oriënt gaat langs kleine gemeenschappen, die in een onrustig werelddeel op zoek zijn naar hun eigen paradijs op aarde. Van paradijselijk eiland in oorlogsgebied tot ondergrondse dorpen aan de rand van de woestijn.

Met Kefahs persoonlijke en ongedwongen manier van interviewen, neemt de winnaar van de Sonja Barend Award, de kijker mee in deze onbekende, fascinerende werelden. "Hoe vaak ik ook reis naar dit soort plaatsen, toch ontdek ik elke keer weer nieuwe zaken die verwondering bij mij opwekken en nieuwe mensen die me raken. Ik leer altijd weer, groei altijd weer, zelfs als ouwe rot van 50," vertelt Kefah over zijn reizen naar het Midden-Oosten.

In de eerste aflevering belandt Kefah na een avontuurlijke vliegreis op het paradijselijke Socotra. Op dit Jemenitische eiland, vierhonderd kilometer verwijderd van de oorlog in het moederland, leven honderden planten- en dierensoorten die nergens anders voorkomen.

Oases in de Oriënt, vanaf woensdag 15 april, 20.30 uur, bij de EO op NPO 2.