Coronavirus op tv: Speciale Studio Sport over gevolgen corona op sportwereld
Bron: Pixabay

Coronavirus op tv: Speciale Studio Sport over gevolgen corona op sportwereld

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • Studio Sport

Presentator Tom Egbers praat vanavond in Studio Sport met hoofdpersonen uit de sportwereld over de gevolgen van het coronavirus. Normaalgesproken zendt de NOS om 19:00 uur de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden uit, maar alle voetbalwedstrijden zijn door het coronavirus gestaakt.

In de speciale uitzending van Studio Sport schuiven Maurits Hendriks (technisch directeur NOC*NSF), Jan Lammers (sportief directeur Grand Prix van Zandvoort), Henk Grol (judoka), Ellen van Langen (organisator van diverse atletiekevenementen) en Stef Clement (wieleranalyticus) aan bij Tom Egbers.

Ook de voetbaltalkshow Studio Voetbal gaat vanavond in aangepaste vorm gewoon door. Gijs de Jong (directeur betaald voetbal van de KNVB), Evgeniy Levchenko (voorzitter spelersvakbond VVCS), Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen schuiven aan om te praten over de gevolgen op het voetbal.

  • Extra nieuwsuitzendingen

De NOS komt vanaf maandagochtend ieder uur met live-journaals op NPO1. Zondagavond komt het Jeugdjournaal met een speciale uitzending om kijkers te informeren over het coronavirus.

Hart van Nederland komt vanavond met een extra lange uitzending, meer lees je hier. De redactie van EenVandaag werkt aan een extra nieuwsuitzending zondagavond. Vanwege het coronavirus lassen verschillende programma's extra uitzendingen in.

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.