Coronavirus op tv: Koffietijd en Shownieuws terug op tv na corona-stop
Bron: RTL / Nick van Ormondt

Coronavirus op tv: Koffietijd en Shownieuws terug op tv na corona-stop

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • Koffietijd

RTL4 begint weer met het praatprogramma Koffietijd. Vanwege het coronavirus lagen de live-uitzendingen drie weken stil, maar de makers hebben nu een manier gevonden om op een veilige manier verder te gaan. Vanaf vandaag is er nog maar één presentatrice, die via video-verbindingen met gasten praat.

De aanleiding van de terugkeer van Koffietijd heeft ook te maken met hun jubileum. Koffietijd viert deze week haar 10-jarig bestaan. Op 5 april 2010 ging het programma in de huidige vorm van start nadat het negen jaar daarvoor van de buis was verdwenen. 5 Uur Live keerde na één week alweer terug op tv.

  • Shownieuws

De uitzendingen van de showrubriek Shownieuws worden vanavond weer hervat. Vanwege de actualiteiten rondom het coronavirus besloot Talpa de uitzendingen van Shownieuws te staken en te vervangen door een spin-off van Hart van Nederland, dat volledig in het teken stond van het coronavirus.

Een woordvoerder van Talpa Network bevestigde afgelopen weekend aan Showbizznetwork.nl dat Shownieuws weer terugkeert en In het Hart van Nederland stopt. “We zijn enorm trots op hoe snel deze gezamenlijke productie door de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws is opgezet”, aldus Talpa.

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.