Coronavirus op tv: Toespraak Rutte & mogelijk laatste Veronica Inside
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Coronavirus op tv: Toespraak Rutte & mogelijk laatste Veronica Inside

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • Toespraak Rutte

Premier Rutte spreekt vanavond het land toe over de corona-crisis. Om 19:00 uur houdt Rutte een toespraak, die gelijktijdig door NPO 1, RTL4 en SBS6 wordt uitgezonden. De minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden en de maatregelen die zijn getroffen.

De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt van een ‘address to the nation’, zoals de Amerikaanse president Donald Trump ook met enige regelmaat doet. In Nederland is zoiets zeer ongebruikelijk. De laatste keer in Nederland was tijdens de oliecrisis in de jaren ’70, toen premier Den Uyl het volk toesprak.

  • Veronica Inside

De voetbaltalkshow Veronica Inside is vanavond mogelijk voor het laatst te zien. Vorige week kondigde het programma aan dat de uitzendingen van 13 en 16 maart in ieder geval nog doorgaan, maar er daarna wordt gekeken of het programma mogelijk tijdelijk zal stoppen. Vanwege de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus wordt er niet meer gevoetbald.

  • Extra lange uitzending Jinek

Eva Jinek komt vanavond met een extra lange uitzending van haar talkshow Jinek. Dat heeft RTL laten weten. Vanwege de recente ontwikkelingen rond het coronavirus begint Jinek al om 21:25 uur.

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.