Coronavirus op tv: Veronica Inside gaat door ondanks stopzetting voetbal
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Coronavirus op tv: Veronica Inside gaat door ondanks stopzetting voetbal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • Veronica Inside

De voetbaltalkshow Veronica Inside heeft besloten hun uitzendingen niet te staken nu er geen wedstrijden meer worden gespeeld als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Er is genoeg om over te praten, want afgelopen dinsdag besloot de UEFA dat het EK Voetbal komende zomer niet doorgaat. Het EK wordt verplaatst naar 2021, zodat andere competities deze zomer kunnen worden afgemaakt.

Door het afblazen van het EK gaat er een streep door de plannen van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, die komende zomer weer een Oranje-special van VI zouden maken. Onlangs werd bekend dat de dagelijkse uitzendingen rondom het EK dit jaar vanuit Slot Zeist zouden komen. Het EK/WK-programma VI Oranje werd bij RTL altijd uitgezonden vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

  • Toespraak Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander houdt vanavond een toespraak over de huidige situatie rondom het coronavirus. De tv-toespraak wordt om 19:00 uur uitgezonden door de NOS, RTL, Talpa en andere regionale omroepen. Afgelopen maandag sprak premier Rutte de bevolking ook al toe over de coronacrisis. Het was voor het eerst sinds 1973 dat een minister-president dat deed.

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.