NPO start op NPO2 met Heimwee TV
Bron: Leendert Jansen

NPO start op NPO2 met Heimwee TV

Geschreven door Pieter Jongsma

De publieke omroep start vanaf maandag 30 maart met Heimwee TV op NPO2. De programmering van de zender staat in het teken van de rijke tv-historie. Dat heeft de NPO donderdag laten weten. Vanwege de coronacrisis kijken Nederlanders massaal naar teleivise. Kijkers kunnen nog een keer genieten van de legendarische interviewers Sonja Barend en Willem Duys, lachen om André van Duin, Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!! en er is ook volop ruimte voor natuur, theater en cabaret.

“Elke dag horen we zorgwekkende berichten in de media. Dat is moeilijk, voor iedereen. Naast de zo belangrijke actualiteit wil de publieke omroep ook programma’s aanbieden die ontspannend zijn, die mooie herinneringen terughalen”, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. 

“We openen onze schatkamer en presenteren overdag onze pronkstukken uit bijna 70 jaar televisie. Daarbij richten we ons met name op de oudere kijkers, die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. Herkenning geeft houvast en brengt ons terug naar goede herinneringen.”

Programma's die te zien zijn in Heimwee TV zijn Sonja, Willem Duys' Voor de vuist weg, Klasgenoten, Villa  Felderhof, Zeg 'ns Aaa, Opassen!!! en All Stars. De EO komt elke dag met een natuurreeks van de BBc. Ook gaat de NPO programma's uitzenden die ooit de Televizier-Ring hebben gewonnen. Eén van de Acht, Kopspijkers en André van Duins Dag dag heerlijke lach zijn te zien tijdens Heimwee TV.