Coronavirus op tv: Speciaal Ouderenjournaal & tv-historie in Heimwee TV
Bron: MAX / Roland J. Reinders

Coronavirus op tv: Speciaal Ouderenjournaal & tv-historie in Heimwee TV

Geschreven door Daniël Schalk

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • MAX Ouderenjournaal

Omroep MAX start vandaag met een speciaal Ouderenjournaal, waarmee de seniorenomroep ouderen wil informeren over de laatste ontwikkelingen. Jan Slagter neemt elke doordeweekse dag om 16:45 uur de presentatie op zich en zal positief, informatief en inspirerend nieuws brengen.

Door de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel ouderen momenteel thuis om de verspreiding van het virus onder ouderen tegen te gaan. De Publieke Omroep had de wens om daar samen met Omroep MAX op inspelen door een speciaal Ouderenjournaal te gaan maken.

  • Heimwee TV

NPO 2 staat vanaf vandaag overdag volledig in het teken van de rijke tv-historie van Nederland. Het tweede net van de Publieke Omroep gaat programma’s als Voor De Vuist Weg, Villa Felderhof en Zeg ’ns Aaa, Oppassen!!! opnieuw uitzenden. Ook zendt de EO elke dag een natuurdocumentaire uit.

Heimwee TV vloeit voort uit Troost TV, het initiatief van De Wereld Draait Door om legendarische tv-programma’s opnieuw uit te zenden. “We openen onze schatkamer en presenteren overdag onze pronkstukken uit bijna 70 jaar televisie”, zegt NPO-voorzitter Shula Rijxman over Heimwee TV.

  • Jinek

Eva Jinek start ook deze week alweer om 21:30 uur met haar talkshow Jinek. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus besloot RTL4 twee weken geleden om Jinek een uur naar voren te schuiven. Jinek staat elke avond in het teken van de coronacrisis, met vanavond de lancering van een speciaal coronalied.

Honderd bekende Nederlanders hebben meegewerkt aan een speciaal lied, dat moet zorgen voor steun tijdens de coronacrisis. Het nummer Zon wordt vanavond gelanceerd in Jinek. Aan het nummer werkte verschillende BN’ers mee, waaronder Edsilia Rombley, Gordon, Yolanthe Cabau en Martijn Krabbé.

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.