De Slimste Mens verhuist van NPO2 naar NPO1
Bron: KRO-NCRV

De Slimste Mens verhuist van NPO2 naar NPO1

Geschreven door Pieter Jongsma

De Slimste Mens verhuist komende winter van NPO2 naar NPO1. Ook Keuringsdienst van waarde verhuist mee. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de najaarspresentatie van de NPO. De programma's Radar, Kassa en Opsporing Verzocht verhuizen van NPO1 naar NPO2.

Op NPO1 is nu meer ruimte voor nieuwe titels zoals de dramaseries De Stamhouder en Rampvlucht. De komende maanden lanceert de publieke omroep tientallen nieuwe titels op alle platforms.

Frans Klein, directeur Video NPO: “We werken samen met alle omroepen continu aan onze toekomstbestendigheid. Daarbij houden we rekening met tal van ingrediënten. De publieke omroep vertelt alle verhalen van Nederland. We willen relevant zijn voor het Nederlands publiek, met programma’s met veel publieke waarde. We moeten aansluiting houden met jongeren en de middengroep, maar mogen ook de vergrijzing en de moeilijk bereikbare groepen niet uit het oog verliezen. We gaan de komende tijd onze tv-netten aanscherpen en bundelen onze krachten door televisie, NPO Start en online nog beter op elkaar af te stemmen.”

NPO 1 blijft de brede zender die generaties bij elkaar brengt, maar gaat wel flink vernieuwen. NPO 2 wordt nog meer de zender voor verdieping, verbeelding en cultuur en mag meegroeien met de wat oudere doelgroep. Bij NPO 3 komt de focus nadrukkelijker te liggen op jongeren, tot 35 jaar.