Omroep MAX start maandag met speciaal Ouderenjournaal
Bron: MAX / Roland J. Reinders

Omroep MAX start maandag met speciaal Ouderenjournaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Omroep MAX start maandag vanwege de coronacrisis met een speciaal Ouderenjournaal, waarmee de seniorenomroep ouderen wil informeren over de laatste ontwikkelingen. Jan Slagter neemt de presentatie op zich en zal elke werkdag positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws brengen.

Het MAX Ouderenjournaal wil elke dag om 16:45 uur naast het harde nieuws, ook een glimlach bezorgen. “We nemen een kijkje bij grote en kleine initiatieven in de regio”, aldus de omroep. Het speciale ouderenprogramma in de namiddag op NPO 1 geeft ook tips voor afleiding en vermaak.

Door de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel ouderen momenteel thuis om de verspreiding van het virus onder ouderen tegen te gaan. De Publieke Omroep had de wens om daar samen met Omroep MAX op inspelen door een speciaal Ouderenjournaal te gaan maken.

Omroep MAX werkt daarnaast ook aan een documentaire over de Keukenhof, dat vanwege de corona-maatregelen ook gesloten is. “De Keukenhof staat prachtig in bloei, maar niemand die het nu kan zien”, zei Slagter eerder op NPO Radio 1. “We gaan heen om de bloemen in beeld te brengen.”