Deze maand op tv: Man Bijt Hond XL, Europe Shine A Light & zomercliff GTST
Bron: NPO / William Rutten

Deze maand op tv: Man Bijt Hond XL, Europe Shine A Light & zomercliff GTST

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er beginnen ondanks de coronacrisis deze maand ook weer een aantal nieuwe programma’s. Wat mag je echt niet missen? Wij zetten de leukste programma’s uit de tv-gids op een rijtje!

Beter Laat Dan Nooit (vanaf dinsdag 5 mei bij RTL4)

Televisiehelden Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Willibrord Frequin mogen weer samen op reis voor het tv-programma Beter Laat Dan Nooit. Presentatrice Katja Schuurman neemt het stokje over van Olcay Gulsen als reisleidster en gaat met de vier tv-coryfeeën naar Midden- en Zuid-Amerika. Samen bezoeken zij Suriname, Cuba, Mexico en Brazilië. Al direct tijdens de eerste dagen worden de gesprekken tussen de vier heren en Katja, die de naar Talpa vertrokken Olcay Gulsen opvolgt, zeer openhartig.

Man Bijt Hond XL (vanaf maandag 11 mei bij SBS6)

Het vooravondprogramma Man Bijt Hond keert na een korte onderbreking weer terug op tv, nu op prime time. SBS6 brengt Man Bijt Hond volgende week terug op de buis als Man Bijt Hond XL, direct achter kijkcijferknaller Chateau Meiland. Een aantal bekende rubrieken keren terug, maar de verslaggevers gaan in de XL-versie ook terug naar de deuren waar zij 20 jaar geleden ook aanbelden om te kijken of dezelfde mensen er nog wonen. Ook wordt in beeld gebracht hoe Nederland de coronacrisis beleeft.

Europe Shine A Light (zaterdag 16 mei op NPO 1)

Deze maand had in Ahoy het Eurovisie Songfestival zullen plaatsvinden. Na de winst van Duncan Laurence mocht Nederland dit jaar het Songfestival organiseren, maar vanwege het coronavirus is de grootste entertainment-show op aarde gecanceld. Organisator EBU komt op zaterdag 16 mei, de dag waarop de finale had zullen plaatsvinden, met de alternatieve tv-show Eurovision: Europe Shine A Light. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit geven hierin alsnog een podium aan de beoogde inzendingen van 2020.

Kinderen in de Oorlog (vanaf zondag 17 mei bij SBS6)

SBS6 staat deze maand stil bij 75 jaar vrijheid met een documentaireserie over hoe de Tweede Wereldoorlog verschillende bekende Nederlanders hebben gevormd. Philip Freriks, Sjaak Swart, Hanneke Groenteman en Jeroen Krabbé hebben de oorlog als kind meegemaakt en dat heeft grote impact gehad op hun carrières. In de docuserie ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ vertellen zij hierover. Zo vertelt Krabbé dat hij acteur is geworden vanwege zijn tante Els, die in het cabaret van Kamp Westerbork zat.

Zomercliffhanger GTST (donderdag 28 mei bij RTL4)

De RTL4-soap GTST eindigt dit seizoen niet met een spectaculaire zomercliffhanger. Vanwege het coronavirus zijn alle opnames twee maanden geleden stilgelegd en daardoor komt de zomerstop vroeger dan gepland. Donderdag 28 mei is GTST voor het laatst te zien. Voor het eerst in de geschiedenis van de soap is er geen zomer-cliffhanger. GTST eindigt dit seizoen met een cliffhanger die bedoeld was voor op een doodnormale vrijdag, maar die cliffhanger gaat nu de boeken in als het einde van het 30ste seizoen.