Extra Schooltv-programmering op themakanaal NPO Zappelin extra
Bron: NPO

Extra Schooltv-programmering op themakanaal NPO Zappelin extra

Geschreven door Daniël Schalk

De NPO komt vanaf maandag 6 april in samenwerking met Schooltv met een aantal educatieve programma's op NPO Zappelin extra. Schoolkinderen krijgen zo makkelijker de kans op programma's te volgen. 

Bij scholen in Nederland groeit de zorg over de niveauverschillen tussen kinderen. Ouders kunnen om verschillende redenen niet altijd helpen bij het thuis leren. Ook beschikt niet elk gezin over voldoende mogelijkheden om het volledige lespakket online te kunnen volgen. Daarnaast is het een aantal scholen nog niet gelukt om passend onderwijs op afstand te bieden.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “Wij vinden dat alle kinderen die nu thuis zitten toegang moeten hebben tot educatief materiaal. Schooltv heeft daarom aangeboden om lesvideo’s zo snel mogelijk ook via het themakanaal NPO Zappelin extra beschikbaar te stellen voor alle basisschoolkinderen. Op deze manier hopen we de kans te verkleinen dat er tijdens deze periode niveauverschillen ontstaan tussen kinderen op de basisschool.”