Radio 538 komt met online-variant van 538Koningsdag
Bron: Pixabay

Radio 538 komt met online-variant van 538Koningsdag

Geschreven door Pieter Jongsma

Radio 538 gaat 538Koningsdag alsnog online aanbieden. De zender komt met een corona-proof oranjefeest. Op deze manier kunnen meer mensen dan ooit toch Koningsdag vieren, verspreid door het hele land en interactief. Eerder besloot 538 het evenement dat jaarlijks in april plaats vindt de annuleren vanwege de coronacrisis.

Frank Dane kondigde vanmorgen Lucas & Steve en internetsensatie Orgel Joke aan als eerste artiesten. De complete line-up van nationale én internationale artiesten wordt de komende tijd bekendgemaakt.

"Met de ‘Live Lunch’ en de shows van Davina Michelle in Ahoy hebben we de afgelopen weken met 538 de kracht van livemuziek kunnen ervaren en dat willen we op 27 april ook doen. We brengen de optredens van de grootste nationale en internationale artiesten en het oranjegevoel bij iedereen in huis.", laat Menno de Boer van Radio 538 weten.

Menno vervolgt: "Het publiek wordt actief onderdeel van de uitzending en zo vieren we het samen op afstand. We zijn druk bezig met het samenstellen van de line-up. 538 dj's Lucas & Steve zijn erbij en we hebben de inmiddels nationaal bekende ‘Orgel Joke’ bereid gevonden 538 Koningsdag te openen met het Wilhelmus. Je voelt, dit wordt een unieke dag en we hopen dat iedereen, ondanks de lastige tijd waar we in zitten, op z’n eigen manier mee feest. Koningsdag = 538!' Aldus Menno de Boer, radio director Radio 538.