Even Later: Coen & Sander vertrokken naar Radio 538

Even Later: Coen & Sander vertrokken naar Radio 538

Geschreven door Daniël Schalk

Dinsdag 3 februari:

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan naar Radio 538, dat heeft de commerciële radiozender dinsdag bevestigd. Radio 538 liet vandaag weten: “Vanaf 1 september aanstaande zullen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te horen zijn op Radio 538. Hun programma wordt iedere werkdag van maandag tot en met donderdag uitgezonden tussen 16 en 19 uur.”

Nog voordat het nieuws door Radio 538 bekend werd gemaakt gingen de geruchten dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zouden vertrekken bij NPO 3FM. Op maandag 2 februari vertelde ‘ingewijden’ aan De Telegraaf dat Coen en Sander zouden trekken naar Radio 538. Ook Albert Verlinde vertelde die avond in RTL Boulevard dat het duo NPO 3FM zou verlaten.

“Coen en Sander nemen de zendtijd over van Ruud de Wild wiens contract met Radio 538 eind augustus afloopt”, liet Radio 538 weten na het bekendmaken van de komt van Coen en Sander naar de radiozender. “Wellicht vraag je je nu af wat ik ga doen. Dat is nog ff geheim. Kom ik op gepaste wijze op terug”, liet Ruud de Wild op dinsdag 3 februari weten.

Een maand later, op maandag 2 maart, liet 538-directeur Jacqueline Smit aan het AD weten dat Ruud de Wild ook niet op een ander tijdstip door zou gaan met zijn radioprogramma. “Zijn contract wordt niet verlengd. Of hij naar een andere zender wil, weet ik niet. Ruud is zich aan het beraden op zijn toekomst. Een ding is zeker: op dit station zullen we hem niet meer horen”, aldus Smit.

Naar Coen & Sander verlaat ook Gerard Ekdom jongerenzender NPO 3FM, dat werd bekendgemaakt op 18 maart. “Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad. 17 TOP-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière”, liet Gerard toen weten over zijn vertrek naar NPO Radio 2.

Op vrijdag 27 maart werd door 3FM bekend gemaakt dat Frank van der Lende de opvolger zou zijn van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. “Frank neemt de microfoon over van Coen en Sander”, liet NPO 3FM weten. 3FM maakte bekend dat Frank vanaf 1 juni, iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur, te horen zou zijn met zijn nieuwe radioprogramma Frank<3.

Rámon Verkoeijen liet voor de laatste uitzending van Coen en Sander op NPO 3FM aan Showbizznetwork weten zijn Klusjesman-collega Sander Lantinga erg te gaan missen. “De redactie vloer bij BNN zal niet meer hetzelfde zijn.. Ik zal zijn stilte opvullen door nog harder om mijn eigen grappen te gaan lachen! Proost! Op Sander!”, aldus 3FM-DJ Rámon.

Vrijdag 29 mei was de laatste uitzending van De Coen en Sander Show op NPO 3FM. “Weggaan bij 3FM, het zal niet meevallen en ik kijk er op z’n zachtst gezegd niet naar uit. Ik merk het ook bij Sander en de jongens van de redactie, Koen en Paul. We hikken er allemaal een beetje tegenaan. Tegelijkertijd voelt het goed”, liet Coen voor zijn afscheid bij 3FM op Facebook weten.

Tijdens de laatste uitzending namen Coen en Sander met tranen afscheid van hun 3FM-luisteraars. S’ avonds nam het duo afscheid van hun BNN- en 3FM-collega’s met een groot feest. Op Twitter bedankten Coen en Sander een dag later hun luisteraars nogmaals. “Bedankt voor alle lieve reacties! Tot 17 augustus op Radio 538”, aldus het nieuwe Radio 538-duo.

Even Later Terugkijk-Tip: In RTL Late Night vertelde Coen & Sander op 3 februari over hun vertrek bij NPO 3FM. Bekijk dit terug op TVblik.nl