AVRO en KX radio brengen avond vol Filmmuziek

AVRO en KX radio brengen avond vol Filmmuziek

Geschreven door Pieter Jongsma

Muziek en film zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat laat het formatvrije muziek themakanaal KX Radio horen met KX @ the Movies, een speciale themadag die volledig in het teken staat van filmmuziek en muziekfilms; van Grease tot Rocky, van James Bond tot West Side Story en van Searching for Sugarman tot This is Spinal Tap. Naast een marathonuitzending vol met filmmuziek, is er een film festival met vijf topfilms over de liefde en passie voor muziek, speciaal voor de luisteraars van KX Radio en de AVRO.

 

Van 7 uur ’s ochtends tot middernacht wordt de luisteraar getrakteerd op filmmuziek uit de meest uiteenlopende genres. Bijzondere soundtracks en filmscores wisselen elkaar af in deze 17-uur durende marathonuitzending. Later op de dag vindt er een film festival plaats vanuit de JT bioscoop in Amersfoort. Voor beide evenementen zijn luisteraars van KX Radio en de AVRO welkom.

 

KX @ The Movies

Muziekfilms

Vanaf 15:00 uur is de JT Bioscoop open voor luisteraars. De eerste film start rond 16:00 en de laatste is rond 23:30 afgelopen. Vijf films worden afgespeeld, verdeeld over twee zalen. In de eerste zaal worden de films Ray, The Boat That Rocked en Searching for Sugarman gespeeld. In de tweede zaal worden Rock of Ages en Sapphires gespeeld, waarbij de laatste haar Nederlandse première beleeft. De films in zaal 1 zijn gratis voor de genodigden, voor de tweede zaal geldt een kleine toeslag.

 

Filmmuziek

Zo’n 300 luisteraars van KX en de AVRO zijn welkom bij de uitzending van KX @ the Movies vanuit het bar/café deel van de bioscoop. Kaarten worden weggegeven in diverse KX programma’s en een aantal AVRO radio-programma’s als de AVRO Roodshow op Radio 2, Sherill For Real op Radio 6 en Effe Ekdom op 3FM. Kijk ook op 3fm.nl en KXRadio.nl voor kaarten.

 

KX RADIO

KX Radio is een freeformat webstation For The Love Of Music, powered by AVRO i.s.m. 3FM, te beluisteren via avro.nl, kxradio.nl, 3fm.nl en via iPhone en Android. Voor meer informatie ga naar www.kxradio.nl.