RTL4 haalt Eigen Huis & Tuin na 30 jaar van zaterdagavond af
Bron: Pixabay

RTL4 haalt Eigen Huis & Tuin na 30 jaar van zaterdagavond af

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het klusprogramma Eigen Huis & Tuin verdwijnt na de zomer van de zaterdagavond. De commerciële zender trekt de doordeweekse programmering door naar het weekend. Zo komen er weekendedities van EditieNL. Dat heeft gevolgen voor het klusprogramma, wat dertig jaar bestaat.

Eigen Huis & Tuin wordt in de huidige vorm en frequentie aangepast, laat RTL weten. In de toekomst krijgt het een andere plek bij RTL4. Op welke manier, welke dag en welk tijdstip maakt RTL op een later moment bekend. 

Voor veel mensen is Eigen Huis & Tuin een vaste prik op de zaterdagavond. Het programma werd door de komt van RTL Boulevard al ingekort. Normaal was het klusprogramma direct na het RTL Nieuws van 18.00 uur te zien tot 19.00 uur. Maar sinds de weekendedities van RTL Boulevard in beeld kwamen, werd Eigen Huis & Tuin ingekort tot 18.40 uur. 

Volgens Peter van der Vorst is het een duur programma op te produceren. Dat is één van de redenen om EditieNL door te trekken naar het weekend. Dat is te doen met een beperkte investering aldus Van Der Vorst. 

Er wordt geen afscheid genomen van het merk Eigen Huis & Tuin. Het klusprogramma krijgt in de toekomst een andere vorm en een mooie nieuwe plek bij RTL 4. Op deze manier hoeven de fans het programma in de toekomst zeker niet te missen. 

De voorlopig laatste aflevering van Eigen Huis & Tuin is op zaterdag 6 juni te zien om 18.05 uur bij RTL 4.