538 DJ´s Barry Paf en Frank Dane op reis voor War Child

538 DJ´s Barry Paf en Frank Dane op reis voor War Child

Geschreven door Pieter Jongsma

Nog maar zeven weken te gaan en de actieweek ‘538 voor War Child’ barst weer in alle hevigheid los. Van 22 tot en met 29 maart trekken de 538 DJ’s met de mega studiotruck langs acht verschillende steden. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan. De opbrengst van 2012 heeft ervoor gezorgd dat 72.984 oorlogskinderen weer naar school durven, leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. Aankomende zaterdag starten de voorbereidingen van de actieweek al voor 538 DJ’s Barry Paf en Frank Dane. Zij pakken dan op Schiphol het vliegtuig naar Colombia om daar projecten van War Child te bezoeken.

DJ’s op reis voor War Child
Ook dit jaar gaan er weer twee DJ’s van 538 op reis voor War Child.  Komende zaterdag  9 februari vertrekken Barry Paf en Frank Dane naar Colombia om meer te weten te komen over het werk van War Child. Zo bezoeken zij projecten in de hoofdstad Bogotá en in de Colombiaanse jungle. De DJ’s blijven tot en met vrijdag 15 februari in Colombia.

Thema 2013: Help oorlogskinderen die er alleen voor staan.
De actieweek van 2013 staat in het teken van oorlogskinderen die er alleen voor staan. Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Veel van hen belanden in de prostitutie, of uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze verlaten kinderen en zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn. Dat ze hun nare ervaringen kunnen verwerken en een betere toekomst kunnen opbouwen. Samen met de kinderen betrekt War Child zoveel mogelijk verzorgers, leraren en lokale bestuurders bij hun werk. Zodat zoveel mogelijk mensen de stem van oorlogskinderen horen. En ook volwassenen het recht van kinderen om op te groeien zonder geweld of misbruik, respecteren. Doe mee en maak de toekomst van verlaten oorlogskinderen veiliger. Zet tijdens de actieweek van 538 voor War Child je talent in en geef een verlaten oorlogskind voor € 12,- de kans op een veilig bestaan

Opbrengst 2012
De actieweek van 2012 stond in het teken van onderwijs voor oorlogskinderen. De opbrengst is naar onderwijsactiviteiten gegaan van War Child in Afghanistan, Colombia, Democratische Republiek, Congo, Israël/bezette Palestijnse gebieden, Sri Lanka, Soedan, Zuid-Soedan, Oeganda en Libanon. Want 28 miljoen oorlogskinderen zien nooit een leraar. Terwijl juist voor hen onderwijs van levensbelang is. Onderwijs geeft oorlogskinderen niet alleen een nieuwe toekomst, maar ook veiligheid, houvast en vrienden. Ze krijgen weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst. De landelijke inzet tijdens de 538 voor War Child week heeft ervoor gezorgd dat 72.984 oorlogskinderen weer naar school durven, leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.

538 voor War Child
Van 22 tot en met 29 maart 2013 is 538 weer acht dagen lang non-stop in charge voor War Child. De actieweek is gevuld met entertainment, acties en optredens van diverse bekende artiesten. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar verlaten oorlogskinderen.

Meer informatie: www.538voorwarchild.nl

SBS 6 is exclusief mediapartner van 538 voor War Child.