Vanavond op tv: Winfried Baijens brengt bijzondere Koningsdag in beeld
Bron: RVD / Martijn Beekman

Vanavond op tv: Winfried Baijens brengt bijzondere Koningsdag in beeld

Geschreven door Daniël Schalk

Winfried Baijens trekt vandaag voor de NOS door het land om te kijken hoe Koningsdag dit jaar wordt gevierd, nu het feest vanwege het coronavirus is omgedoopt tot Woningsdag. Koningsdag is afgelast, maar de NOS laat de 53ste verjaardag van koning Willem-Alexander niet zomaar voorbijgaan.

Vanaf 10:10 uur blikt NOS-presentatrice Astrid Kersseboom in anderhalf uur terug op de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen. Om 19:00 uur volgt Winfried Baijens met zijn verslag hoe Woningsdag wordt gevierd. De presentator gaat vandaag op roadtrip door alle twaalf provincies van Nederland.

Rond het begin van de uitzending, die wordt gepresenteerd door Amber Brantsen, eindigt de rit van Winfried in Maastricht, de stad waar de koning zijn verjaardag vandaag eigenlijk had zullen vieren. In diverse reportages is te zien hoe Nederland ondanks het virus toch wat van Koningsdag probeert te maken.

Koning Willem-Alexander zal vandaag ook van zich laten horen. De koning zal zijn 53ste verjaardag thuis vieren op Paleis Huis ten Bosch. Iets na 10:00 uur zal de koning een boodschap uitspreken. Vorige maand gaf de koning ook een toespraak op televisie, die door ruim 6,5 miljoen mensen live werd gevolgd.

De hoogtepunten van zes edities Koningsdag zijn vanaf 10:10 uur te zien op NPO 1. ’s Avonds volgt om 19:00 uur op NPO 1 het verslag van Winfried Baijens over Koningsdag 2020.