NPO 1 viert 50ste verjaardag koning Willem-Alexander

NPO 1 viert 50ste verjaardag koning Willem-Alexander

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS doet vandaag rechtstreeks verslag van de viering van Koningsdag in Tilburg. Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 50ste verjaardag samen met koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie in Tilburg en krijgt het verhaal van de stad te horen tijdens een wandelroute.

Ook zijn er tijdens de viering van Koningsdag in Tilburg optredens van een aantal bekende Tilburgers, onder wie Guus Meeuwis en Gers Pardoel. NOS-verslaggevers Dionne Stax, Siham Raijoul en Martijn Bink staan langs de route en de live-uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

Presentator Winfried Baijens blikt vanavond om 19:00 uur op NPO 1 terug op Koningsdag 2017. Samen met Guus Meeuwis en andere prominente Tilburgers worden vanaf het Piusplein, waar de Tilburgers met een groot feest Koningsdag afsluiten, de hoogtepunten van de dag besproken.

Nadat het verslag van de NOS om 13:30 uur eindigt, begint om 14:00 uur het speciale live-programma MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk in Baarn. In de feestelijke uitzending interviewt Jan Slagter verschillende gasten en wordt er gepraat over Koningsdag 2017 en alle bijbehorende feestelijkheden.

Vanaf 16:15 uur presenteren Sybrand Niessen en Martine van Os een speciale uitzending van Tijd voor MAX, dat ook wordt uitgezonden vanaf Paleis Soestdijk. In de uitzending schuiven verschillende gasten aan, waaronder zanger Frans Bauer en presentator en koningshuisdeskundige Jeroen Snel.

Op de late avond ontvangt Jeroen Pauw in zijn talkshow Pauw leeftijdsgenoten van de koning. Irene Moors, Dion Graus, Ellen ten Damme, Nada van Nie, Eric Smit en Wilfred Genee praten in de speciale uitzending van Pauw over fysieke aftakelingen, hun carrière, ambities en de zorg over ouder worden.

De viering van Koningsdag 2017 is de hele dag, vanaf 10:45 uur, te volgen op NPO 1.

Foto: RVD