Nederlandse bioscopen openen vanaf 1 juni
Bron: Pixabay

Nederlandse bioscopen openen vanaf 1 juni

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nederlandse bioscopen openen vanaf 1 juni weer hun deuren. Net als bij de Nederlandse dagattracties is het verplicht om tickets online te reserveren. De bioscopen openen de deuren volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. 

Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen.  De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren, en op veler verzoek is Interstellar o.a. in IMAX te zien en zijn Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé. 

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V.: “Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd. We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien en dat onze medewerkers in het theater weer aan het werk kunnen.”