Hoofdrol voor Christanne de Bruijn in nieuwe Nederlandse speelfilm

Hoofdrol voor Christanne de Bruijn in nieuwe Nederlandse speelfilm

Geschreven door Pieter Jongsma

Christanne de Bruijn bekend van haar rollen in Sister Act, Wicked en A New Brain gaat de hoofdrol spelen van Antonia Brico in de nieuwe Nederlandse speelfilm De Dirigent. Dit wordt haar eerste grote rol in een Nederlandse film.

Christanne vindt het een enorme eer: "Ik ben heel blij dat ik mijn twee grote liefdes op deze manier kan combineren, de liefde voor muziek en acteren. En het is uiteraard een eer om de hoofdrol te mogen vertolken in dit prachtige verhaal."

"Er is één verhaal dat ik al heel lang wil vertellen en dat is het verhaal van De Dirigent. Ik ben zielsgelukkig met Christanne de Bruijn in de hoofdrol. Zij is voor mij de perfecte Antonia.''Aldus regisseuse Maria Peters.

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot op heden lukt het vrouwen nog steeds niet om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen.

De film wordt geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Spijt, Daens, Left Luggage, Sonny Boy) en de regie ligt in handen van Maria Peters (Sonny Boy, Kruimeltje, Pietje Bell, De groeten van Mike).

De opnames staan gepland vanaf 31 augustus van dit jaar. Splendid Film brengt de film in het najaar van 2018 uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen.