Bioscoop Releases: De Slag Om De Schelde, Judeska in da House, Spiral en Godzilla vs Kong
Bron: Pathe

Bioscoop Releases: De Slag Om De Schelde, Judeska in da House, Spiral en Godzilla vs Kong

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk mogen we weer naar de bioscoop. Doordat Corona het land in zijn greep hield, werden veel filmtitels uitgesteld. Nu de bioscopen weer open mogen, zijn er dus genoeg nieuwe films te bekijken op het witte doek. 

De Slag Om De Schelde

Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse Gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat in het verzet zit raken met elkaar verweven in deze Nederlandse oorlogsfilm. In het Zeeuwse Walcheren vechten duizenden geallieerden tegen de Duitsers. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa. De film zou oorspronkelijk in december al te zien zijn, maar is nu de bioscopen weer open zijn toch te bewonderen in de bioscoop. 

Bon Bini: Judeska in da House

Gabriella gaat samen met haar tante Judeska kennis maken met de ouders van Lucas. Lucas is de nieuwe vriend van Gabriella en komt uit een welvarend gezin. Zijn vader is Minister van Binnenlandse Zaken en moet onverwachts een persconferentie geven waarin hij het hele land voor twee weken in een lockdown zet. Gabriella en Judeska besluiten om die twee weken bij de familie van Lucas uit te zitten en dat zorgt voor veel spanning tussen de beide families. Bon Bini is sinds de heropening van de bioscopen te zien. 

Spiral: From the Legacy of Saw

Ezekiel Banks en Max Minghella zijn twee onervaren detectives die in de schaduw van een vooraanstaand politieveteraan de leiding krijgen over een moordonderzoek. Dit moordonderzoek doet denken aan het duistere verleden van de stad. De moordenaar blijkt een sadistische genie die een eigen vorm van gerechtigheid hanteert. Terwijl de detectives zich verder verdiepen in het mysterie, is Ezekiel onbewust een groot onderdeel van het verdorven spel van de moordenaar. Spiral: From the legacy of Saw is vanaf 10 juni te zien in de bioscoop. 

Godzilla vs Kong

Kong probeert samen met zijn helpers zijn echte thuis te vinden. In deze zoektocht neemt hij ook Jia mee op sleeptouw. Jia is een weesmeisje met wie Kong een sterke band heeft opgebouwd. Tijdens deze reis belanden ze echter onverwacht op het pad van een woedende Godzilla. Godzilla verricht over de hele weerled een spoor van vernieling. Kong en Godzilla nemen het tegen elkaar op in een spectaculaire strijd en dit gevecht blijkt slechts het begin van een groot mysterie. Godzilla vs Kong is 17 juni op het witte doek te zien.