Hans Teeuwen brengt corona-conference bij PowNed
Bron: PowNed

Hans Teeuwen brengt corona-conference bij PowNed

Geschreven door Pieter Jongsma

PowNed gaat volgende week een speciale corona-conference uitzendingen van Hans Teeuwen. Hij maakt thuis zijn eigen show "Smerige Spelletjes". Corona heeft de cultuursector in ons land hard geraakt. 

Halverwege maart moesten theaters hun deuren noodgedwongen sluiten en sindsdien zitten cabaretiers werkloos thuis. Terwijl juist in tijden van crisis humor een belangrijke uitlaatklep vormt. Cabaretier Hans Teeuwen besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Nooit eerder maakte een Nederlandse cabaretier een complete show vanuit huis. Toch ziet Teeuwen mogelijkheden: “Wellicht dat dit niet bij een eenmalige voorstelling blijft, maar dat ik in de toekomst vaker op deze manier ga werken.”

PowNed, dat eerder al met Dat zijn Geen Grappen een tweeluik uitzond over cabaret in het coronatijdperk, is blij met de keuze van Teeuwen voor de omroep. PowNed-voorzitter Dominique Weesie: “Teeuwen is een van de grootste cabaretiers van ons land. En met Smerige Spelletjes logenstraft hij de gedachte dat een grappenmaker publiek nodig heeft.”

Smerige Spelletjes van Hans Teeuwen is zaterdagavond 13 juni om 22.05 uur te zien op NPO3.