Musical Hello, Dolly! keert niet terug in theater
Bron: RTL / William Rutten

Musical Hello, Dolly! keert niet terug in theater

Geschreven door Daniël Schalk

De nieuwe musical Hello, Dolly! met Paul de Leeuw en Simone Kleinsma keert niet meer terug in het theater. De voorstelling is te groot en te duur om in de anderhalvemetersamenleving nog in de Nederlandse theaters terug te brengen. Dat heeft producente Iris van den Ende vandaag bekendgemaakt.

Het is niet mogelijk om Hello, Dolly! terug te laten keren. “Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de 1,5 meter-samenleving veilig kan spelen. Er werken alleen al 53 mensen voor en achter de schermen en een voorstelling van deze grootte spelen voor 30 of 100 mensen in de zaal is onmogelijk”, zegt Iris.

Hello, Dolly! heeft na haar première slechts één voorstelling gespeeld. “Dat is ontzettend verdrietig, want er is twee jaar lang keihard en met heel veel liefde gewerkt aan onze eerste musical Hello, Dolly!”, vervolgt de dochter van Joop van den Ende, die spreekt over een ‘moeilijk besluit’ die genomen moest worden.

Hoofdrolspelers Paul en Simone gaan komend najaar wel samen het land door met een intieme voorstelling. Freek Bartels, die ook in Hello, Dolly! speelde, krijgt van producent MediaLane ook zijn eigen voorstelling, waarin hij als winkelbediende in de kelder van Barbra Streisand’s villa gaat werken.