Vanavond op tv: Voetbalanalist Johan Derksen reageert éindelijk na VI-rel
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Vanavond op tv: Voetbalanalist Johan Derksen reageert éindelijk na VI-rel

Geschreven door Daniël Schalk

Voetbalanalist Johan Derksen reageert vanavond in Veronica Inside eindelijk op de rel die is ontstaan na zijn uitspraken over de anti-racismedemonstraties. De voetbalanalist van Veronica ligt flink onder vuur. Verschillende adverteerders zijn afgehaakt en Oranje-internationals boycotten het programma voortaan.

Johan Derksen en collega-analist René van der Gijp reageerden vorige week in de voetbaltalkshow van Veronica op de anti-racismedemonstraties. Derksen zei dat het in Nederland wel meevalt met racisme en vroeg zich bij een foto van een als Zwarte Piet verkleedde demonstrant af of het rapper Akwasi was.

De spelers van het Nederlands elftal en Jong Oranje zijn klaar met Veronica Inside. Spelers van Oranje, de Leeuwinnen en Jong Oranje laten zich niet meer interviewen door het programma. “Enough is enough”, staat in het gezamenlijke statement, die door veel Oranje-spelers is gedeeld op social media.

Derksen lijkt geen spijt te hebben van zijn uitspraken. “Ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik”, zei hij afgelopen vrijdag tegen het AD. VI-presentator Wilfred Genee wil pas in de uitzending van Veronica Inside reageren, liet hij eerder aan RTL Boulevard weten.

Veronica Inside is vanavond om 20:30 uur te zien op Veronica.