Johan Derksen raakt radioshow kwijt na kaars-verhaal
Bron: Talpa / William Rutten

Johan Derksen raakt radioshow kwijt na kaars-verhaal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Johan Derksen zal met zijn radioshow Muziek voor Volwassenen niet meer te horen zijn op NH Radio, Radio Rijnmond en Radio West. De drie regionale radiozenders stoppen per direct met het uitzenden van het programma van Derksen, dat op verschillende regionale radiozenders in Nederland te horen is.

“Het feit zelf en het nalaten van een kritische reflectie op zijn eigen gedrag zijn voor de omroep de redenen om dit programma te stoppen. We wisten best dat we met Johan een unieke en eigenzinnige presentator op zender haalden, maar dat kan niet betekenen dat hij dingen uitdraagt die zo ver afstaan van wat wij als omroep tot onze waarden vinden behoren”, zegt Radio West in een reactie.

Ruud van Os, hoofdredacteur van Radio Rijnmond, heeft Derksen vanmiddag persoonlijk op de hoogte gebracht van hun besluit. “In het gesprek dat directeur Bert Klaver en ik donderdagmiddag met Johan hebben gevoerd begreep hij onze argumenten en respecteerde hij ons besluit. Wij zijn Johan Derksen erg dankbaar voor twintig jaar heerlijke muziek op Radio Rijnmond”, vertelt hij op hun website.

Johan Derksen vertelde afgelopen dinsdag in Vandaag Inside dat hij op 24-jarige leeftijd na een stapavond een door de alcohol bewusteloos geraakte vrouw naakt achterliet met een kaars tussen de benen. Derksen zal vanavond zijn excuses aanbieden, liet zijn werkgever Talpa eerder vandaag weten.