Vanavond op tv: Astrid Joosten test taalkennis van BN'ers in De S.P.E.L-show
Bron: BNNVARA / Nick van Ormondt

Vanavond op tv: Astrid Joosten test taalkennis van BN'ers in De S.P.E.L-show

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Presentatrice Astrid Joosten is terug met een nieuw seizoen van De S.P.E.L-show. Het derde seizoen is iedere dinsdagavond te zien op NPO 1. Voorheen was het spelprogramma op woensdag en donderdagavond te zien. Het nieuwe seizoen zal er wel iets anders uit zien dan de kijker gewend is. 

Zo zaten er normaal 26 spelers achter de letters van het alfabet. Gezien de coronaregels mogen er niet te veel mensen bij elkaar komen. Daarom is er nu voor gekozen dat iedere speler achter twee letters plaats neemt. Zo zijn er nu dus nog maar dertien spelers die het opnemen tegen drie bekende Nederlanders.

Onder andere Najib Amhali, Ellie Lust en Annick Boer zullen te zien zijn in De S.P.E.L-Show. Het draait allemaal om de meeste kennis over taal. Welke BN’er is het best in spelling, in spreekwoorden en in grammatica? Na drie rondes wordt duidelijk welke van de drie BN’ers het op gaat nemen tegen de beste speler uit het alfabet. 

Verder zullen Dieuwertje Blok, Thom Hoffman, Lies Visschedijk, Rayen Panday en Jeangu Macrooy te zien zijn. Deze BN’ers spelen allemaal voor het goede doel. Wanneer zij de finale weten te winnen gaat er een geldbedrag naar het Jeugddeducatiefonds. Deze stichting zet zich in voor kinderen die vanwege armoede of taalachterstand minder kans hebben op een succesvolle schoolopleiding. 

Rond oktober zal er een bordspel verkrijgbaar zijn van De S.P.E.L-show. Het is een leerzaam en strategisch taalspel voor alle leeftijden. Het is niet voor het eerst dat een televisieprogramma een bordspel krijgt. Zo zijn er al bordspellen van De Slimste Mens en Lingo op de markt.

De S.P.E.L-show is iedere dinsdagavond om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.