De Nieuws BV vanaf maandag tegelijk live op radio, tv en online
Bron: Paco Nunez

De Nieuws BV vanaf maandag tegelijk live op radio, tv en online

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het radioprogramma De Nieuws BV is vanaf komende maandag op zowel radio, tv als online live te volgen. Daarmee heeft het programma een primeur. Als eerste landelijke actualiteitenprogramma in Nederland is het gelijktijdig te zien. 

Hiermee heeft BNNVARA een primeur en wordt het programma toegankelijk voor een nog groter publiek. De Nieuws BV wordt iedere werkdag van 12.00 tot 13.30 uur tegelijkertijd uitgezonden op de radio op NPO Radio 1, op de televisie op NPO 2 en online.

Volgens presentatoren Renze Klamer en Patrick Lodiers is De Nieuws BV hét perfecte programma voor deze innovatieve stap. Renze: 'De luisteraar hoort nog steeds het vertrouwde radioprogramma. En de tv-kijker krijgt er nu een extra actualiteitenprogramma bij, tijdens lunchtijd op NPO 2. We gaan de dynamiek en intimiteit van de radio combineren met de kracht en impact van het beeld.' Patrick: 'Die kruisbestuiving van radio en tv is een bijzonder project. Is het visuele radio, of radio met visie? Ik denk dat het beide is, waarbij 1 en 1 zeker 3 gaat zijn. En waar ik ook blij om ben: als mensen mij vragen, wat doe je liever, radio of tv? Dan kan ik nu zeggen: De Nieuws BV!'

De Nieuws BV biedt elke werkdag een niet te missen dosis nieuws, achtergronden en vertier. Het programma bevat columns van 'Druktemakers' als Pieter Derks, Ellen Deckwitz en Marcel van Roosmalen.