Radio Veronica start online radiostation met de muziek van de toekomst

Radio Veronica start online radiostation met de muziek van de toekomst

Geschreven door Pieter Jongsma

Vrijdagavond 22 januari vanaf 20.00 uur lanceert Radio Veronica Wave Radio. Op dit nieuwe online radiostation is 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop de beste én de nieuwste pop-, rock- en alternatieve muziek te horen.

Naast bands en artiesten die op het punt van doorbreken staan, zullen ook bekende namen als Pearl Jam, Radiohead, Kings Of Leon en Muse veel te horen zijn.

Radio Veronica's Station Director en dj Erik de Zwart en Frank Helmink, Managing Director van Buma Cultuur, lanceren Wave Radio tijdens een speciale uitzending van het programma Countdown Café.

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: "Wave Radio staat voor de muziek van de toekomst. Bands die je de komende jaren gaat tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands hoor je nu al op het online station. Radio Veronica biedt met Wave Radio een platform voor nieuw en aanstormend pop- en rocktalent uit binnen- en buitenland. Kortom, 'the music that rocks'.''

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: "Festivals en concerten zijn populairder dan ooit, maar er waren tot nu gek genoeg weinig plekken waar mensen, die écht geprikkeld willen worden door nieuwe muziek, naar toe kunnen. Voor de toekomst van de popmuziek in Nederland is het van levensbelang dat er radiostations zijn waar 24 uur per dag, 7 dagen per week de nieuwste pop- en rockmuziek te horen is. Steeds meer Nederlandse bands in dit segment breken door, in binnen- en buitenland. Daarbij kunnen zij iedere vorm van mediahulp gebruiken. Ik vind het mooi dat Radio Veronica het initiatief neemt met Wave Radio!"

Met Wave Radio komt het aantal digitale online radiostations van Radio Veronica op 10 in totaal:
Wave Radio, Veronica Top 1000 Allertijden, Veronica Rockradio, Veronica Hitradio, Veronica 80's Hits, Veronica 90's Hits, Veronica Drive-In Show, Veronica Comedy Radio, Baars Classic Rock, en Radio 192.

Wave Radio is non-stop te beluisteren via radioveronica.nl, waveradio.nl en de Radio Veronica-app. Ga voor meer informatie naar waveradio.nl.