AVROTROS met alternatief programma rond Pride
Bron: AVROTROS

AVROTROS met alternatief programma rond Pride

Geschreven door Pieter Jongsma

Omroep AVROTROS komt met een alternatieve uitzending voor de Pride die jaarlijkse plaats vindt in Amsterdam. Vanwege het coronavirus gaat ook de botenparade in de Amsterdamse grachten niet door.

Ellie Lust en Rik van de Westelaken nemen net als iedere jaar de kijker op NPO 3 mee langs de meeste bijzonder Pride-boten. In deze speciale uitzending blikken ze terug op de boten van de afgelopen jaren. Daarnaast krijgt Ellie een bijzondere tutorial van Nikkie de Jager en wordt Rik getransformeerd door dragqueen Lady Galore.

Op zaterdag 1 augustus komt AVROTROS met de documentaire Het gaat niet over mij op NPO1 over lhbti-activist Hans Verhoeven. De docu volgt hem op weg naar wat de 25e editie van Pride had moeten worden.

Vanaf maandag is er elke werkdag vanaf 16.00 uur op het YouTube-kanaal van AVROTROS Pride Talk te zien. In het tweede seizoen van de online serie praten bekende LHBTI-ers voor het eerst publiekelijk met familieleden, of gekozen familieleden, over onderwerpen als identiteit, coming out en acceptatie. Zo spreekt Jeangu Macrooy met zijn tweelingbroer Xilan, Ellie Lust met tweelingzus Marja.