Vanavond op tv: Ellie Lust en Rik van de Westelaken vieren alternatieve Pride
Bron: AVROTROS

Vanavond op tv: Ellie Lust en Rik van de Westelaken vieren alternatieve Pride

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Nu de jaarlijkse botenparade van Pride Amsterdam vanwege het coronavirus vandaag niet door kan gaan, nemen Ellie Lust en Rik van de Westelaken de tv-kijker vanavond in een alternatieve tv-uitzending mee langs de meest historische boten van de afgelopen jaren. In het alternatieve programma Pride Amsterdam 2020 praten Ellie en Rik met mensen die op een boot hebben bestaan. 

Ellie en Rik spreken in het speciale tv-programma op NPO 3 uiteenlopende mensen: van sporters tot artiesten en van politici tot politieagenten. Wat betekent de Pride voor hen? Speciaal voor de gelegenheid krijgt voormalig politiewoordvoerder Ellie een bijzondere tutorial van Nikkie de Jager en wordt Wie is de Mol?-presentator Rik getransformeerd door dragqueen Lady Galore.

Omroep AVROTROS komt vanmiddag om 17:05 uur op NPO 1 ook met een documentaire over de 57-jarige Hans Verhoeven. Hij heeft bij de afgelopen Pride Amsterdam één van de hoogste onderscheidingen van de stad door burgemeester Halsema opgespeld gekregen. Het is erkenning voor decennialang onvermoeibaar LHBTI-activisme. De documentaire volgt Hans een jaar lang op weg naar wat de feestelijke 25e editie van de Pride moet worden.

De alternatieve tv-show Pride Amsterdam 2020 is vanavond om 22:35 uur te zien op NPO 3.