Art Rooijakkers presenteert opnieuw de Canal Parade

Art Rooijakkers presenteert opnieuw de Canal Parade

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Art Rooijakkers presenteert samen met Richard Groenendijk het verslag van de Canal Parade tijdens de Euro Gay Pride in Amsterdam. Dit jaar vindt er een bijzondere editie van de Canal Parade plaats. Tachtig Nederlandse en Europese boten varen mee en laten zien waar ze voor staan.

Het is de derde keer dat Art en Richard het verslag samen presenteren. Voordat Art en Richard het presentatieduo van de Canal Parade werden, presenteerde Cornald Maas de televisieuitzending van de botenparade in Amsterdam, waar AVROTROS al zeven jaar langs verslag van doet.

In de uitzending van het feest op het water komen ook minder vrolijke onderwerpen voorbij, zoals de angst na het drama in de Amerikaanse stad Orlando. Er is speciale aandacht voor de World Religion Boat, waarop een Iman en een pastor staan, en voor de Toga-boot met advocaten aan boord.

De Gay Pride wordt dit jaar voor de 21e keer georganiseerd door Stichting Amsterdam Gay Pride. De Gay Pride wordt sinds 1996 jaarlijks in het eerste weekend van augustus gehouden in de hoofdstad van Nederland. Het thema van de EuroPride Amsterdam is Join our Freedom, Feel Free to Join us!

Euro Gay Pride - Canal parade is zaterdag 6 augustus om 21:45 uur te zien op NPO 3.

Bekijk de Canal Parade van vorig jaar terug op TVblik.nl