Vanavond op tv: BN'ers blikken terug op 50-jarig jubileum Toppop
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

Vanavond op tv: BN'ers blikken terug op 50-jarig jubileum Toppop

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond staat AVROTROS stil bij het 50-jarig jubileum van het legendarische muziekprogramma Toppop. Het muziekprogramma werd in 1970 razend populair onder het Nederlandse publiek. De grootste artiesten vlogen speciaal naar Nederland om in de studio van Toppop op te treden.

NPO 3 komt vanavond met Het Beste van 50 jaar Toppop, waarin de meest opvallende fragmenten uit het rijke archief voorbijkomen. Tal van bekende Nederlanders, zoals Karin Bloemen, Glen Faria, Erik de Zwart, Alain Clark, Annemieke Schollaardt, Samantha Steenwijk en Erik van der Hoff (Roberto Jacketti), vertellen in het speciale programma over hun herinneringen en kiezen hun favoriete optreden uit Toppop.

In de eerste aflevering kondigt voormalig Toppop-presentator Ad Visser het optreden van The Jacksons aan. De jonge Michael had in de Toppop-studio bijna te weinig ruimte voor zijn toen al geweldige dansmoves. Penney de jager laat zien dat ze het dansen nog niet is verleerd en kijkt terug naar haar choreografie op een nummer van Stevie Wonder. Ook het Nederlandstalige lied ontbreekt zeker niet in de Toppop-archieven. 

Het Beste van 50 jaar Toppop is vanavond om 20:20 uur te zien op NPO 3.