Mollenjacht: Wordt Nikkie óf Jeroen vanavond ontmaskerd als jubileum-Mol?

Mollenjacht: Wordt Nikkie óf Jeroen vanavond ontmaskerd als jubileum-Mol?

Geschreven door Daniël Schalk

Na wekenlang speculeren krijgen fans van Wie is de Mol? éindelijk antwoordt op de vraag die heel Nederland in zijn greep houdt: is Nikkie de Jager óf Jeroen Kijk in de Vegte de jubileum-Mol? Wij verzamelen voor de laatste keer de opvallendste en meest interessante hints en theorieën.

Schaduw achter Nikkie

Hoewel Nikkie bij veel mensen bovenaan het verdachtenlijstje staat, denken anderen dat zij wordt gekroond tot winnaar. De eerste aflevering was iedereen in de ban van de schaduw achter Nikkie toen zij tegenover een oud-Mol stond. Heeft zij toen de Mol al gezien en spelen zij sindsdien onder één hoedje?

Handschrift van Jeroen?

Fanatieke speurneuzen weten het vrijwel zeker: Jeroen Kijk in de Vegte is de jubileum-Mol. Zijn handschrift lijkt hem te verraden. Heeft Jeroen de teksten op de spiegels geschreven?

In de app van Wie is de Mol? denkt nu een meerderheid van maar liefst 54% dat Jeroen dit jubileumseizoen geen gewone kandidaat was, maar dat hij een dubbelrol speelde. Nikkie volgt met 39%.

Woorden in spiegelbeeld

Hoewel presentator Rik van de Westelaken vorige week de aflevering afsloot met de mededeling dat Tygo Gernandt in ieder geval niet de jubileum-Mol is, wordt er flink aan de presentator getwijfeld. Spiegels waren een rode draad door dit jubileumseizoen, dus moeten we de woorden van Rik ook omdraaien?

Tien oud-deelnemers kregen vanwege het 20-jarig jubileum van Wie is de Mol? de afgelopen weken de unieke kans om opnieuw de jacht op de Mol te openen. Het jubileumseizoen speelde zich af in de Toscane (Italië), waar de oorsprong van de Renaissance ligt. Renaissance betekent letterlijk ‘wedergeboorte’.

De finale van 20 jaar Wie is de Mol? is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.