Van ontslag Ferry Doedens tot opvolgers Frank & Rogier: bijlezen in één minuut
Bron: RTL / Michel Schnater

Van ontslag Ferry Doedens tot opvolgers Frank & Rogier: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 32 terug.

Ferry Doedens ontslagen bij Goede Tijden Slechte Tijden

Ferry Doedens vertrekt uit GTST. “Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had”, aldus producent EndemolShine. Eind dit jaar verlaat Ferry’s personage Lucas Sanders soapdorp Meerdijk. “EndemolShine en RTL hebben samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen”, besluit EndemolShine.

Jaarlijkse Musical Sing-a-Long door in aangepaste vorm

De jubileumeditie van de Musical Sing-a-Long gaat ondanks het cancelen van de Uitmarkt in Amsterdam gewoon door. Het jaarlijkse muziekspektakel verruilt het Museumplein voor het intieme openluchttheater in Soest. Het belooft dit jaar volgens AVROTROS een unieke avond te worden, waar in een intieme setting de mooiste en leukste optredens van maar liefst elf musicals de revue passeren. De Musical Sing-a-Long vindt plaats op zondag 30 augustus en is live te zien op NPO 1.

‘Bram Krikke maakt overstap van SLAM! naar Qmusic’

Bram Krikke maakt mogelijk de overstap naar Qmusic. Hij verruilt zijn dagelijkse programma Club Ondersteboven bij SLAM! voor een weekendprogramma op het grotere Qmusic. Dat melden bronnen deze week aan het AD. Bram maakt niet alleen de overstap, maar neemt zijn collega Tom van der Weerd mee naar Q. Qmusic en SLAM laten weten niet te reageren op geruchten.

Jan Smit wordt nieuwe coach in The voice of Holland

Jan Smit wordt coach in de RTL4-talentenjacht The voice of Holland. De zanger uit Volendam neemt plaats in de rode stoel van Lil' Kleine, die bij het programma vertrekt. Dat heeft RTL Boulevard vrijdag bekendgemaakt. Het wordt Jan zijn eerst grote tv-klus sinds het Songfestival en zijn burn-out. “Toen ze mij vroegen, zei ik volmondig: ja. Ik denk en hoop dat ik met mijn ervaring zowel talenten als artiesten die al enige tijd op weg zijn, een podium kan bieden en kan ondersteunen”, aldus Jan.

Opvolgers Frank & Rogier bij Paleis voor een Prikkie bekend

SBS6 zet wederom een onbekend duo op Paleis voor een Prikkie. De Brabantse interieurontwerpers Brian en Peer nemen het stokje over van Frank & Rogier, die de overstap hebben gemaakt naar RTL4. Brian en Peer gaan wekelijks op pad om de woonkamers van gezinnen zonder budget om te toveren tot stijlvolle paleisjes. Het nieuwe Paleis voor een Prikkie gaat op woensdag 26 augustus in première.