Ferry Doedens openhartig bij Van der Vorst ziet sterren

Ferry Doedens openhartig bij Van der Vorst ziet sterren

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) acteur Ferry Doedens was woensdagavond openhartig bij Peter van der Vorst. In een nieuw seizoen van Van der Vorst ziet sterren, gaat Peter weer op bezoek bij bekende sterren. Afgelopen zomer domineerde Ferry het nieuws. RTL Boulevard maakte bekend dat Ferry was ontslagen bij GTST.

Reden voor dit ontslag was het drugsgebruik van de acteur. Hierdoor stond het leven van Ferry compleet op zijn kop. Ook het ontslag kwam keihard aan. Direct na de nieuwe castfoto van GTST moest Ferry zich melden bij zijn baas. Daar kreeg hij meteen te horen dat hij ontslagen werd.

Door zijn ervaring hield Ferry een dagboek bij. Hierin schreef hij alles op wat hem bezig hield. Tegenover Peter vertelde hij hier openhartig over. Hij las zelfs een stukje voor uit zijn persoonlijke brief. Nu weet heel Nederland over het drugsprobleem van Ferry. Bij Peter wilde hij voor één keer zijn verhaal vertellen. 

In GTST speelt Ferry de rol van Lucas Sanders. In Meerdijk heeft Lucas ook een hoop meegemaakt. Zijn eerste liefde overleed aan een ziekte. Daarvan was Lucas ontzettend kapot. Maar toch leerde hij een nieuwe liefde kennen, Menno (Dave Mantel). Hiermee stapte Lucas zelfs in het huwelijksbootje.

Het was het eerste homohuwelijk in GTST. Een belangrijke gebeurtenis voor de soap als ook voor Ferry en Dave. Over deze speciale verhaallijn heeft de recensent van Showbizznetwork een speciale GTST-blog geschreven. Deze blog is hier nogmaals terug te lezen.

Maar binnenkort stopt het leven als soapacteur voor Ferry. Aan Peter liet Ferry weten dat zijn alter ego Lucas niet zal sterven. De deur wordt op een kier gezet. Er is dus een kans dat Lucas weer terug zal keren in GTST. Nog tot aan de kerstdagen zal Ferry te zien zijn in de soap. Op welke manier hij de soap zal verlaten is nog niet bekend gemaakt.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.