Fred van Leer presenteert Nederlandse versie RuPaul's Drag Race
Bron: RTL

Fred van Leer presenteert Nederlandse versie RuPaul's Drag Race

Geschreven door Daniël Schalk

Stylist Fred van Leer gaat de Nederlandse versie van RuPaul's Drag Race presenteren. Dat heeft RTL vrijdag laten weten. RuPaul vroeg Fred van Leer persoonlijk of Fred het programma wilde presenteren en daar hoefde hij niet lang over na te denken. 

“Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Drag Race Holland mag presenteren met de zegen van RuPaul! Wat een droom! Dit programma is alles waar ik in geloof en voor sta! Het draait om charisma, uniciteit, lef en talent en ik verheug me nu al enorm op alle fantastische creaties die we van de queens gaan zien op de runway, de lip sync battles en alle uitdagingen die we voor ze bedacht hebben. Tegen de queens wil ik alvast zeggen: “You’d better work bitch! Good luck and don’t fuck it up!”, aldus Drag Race presentator Fred van Leer.

Drag Race Holland is een afvalrace waar tien drag queens acht weken lang tegen elkaar strijden. Door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows laten ze zien wat zij in huis hebben. Iedere week nemen twee deelnemers het tegen elkaar op en worden daarbij beoordeeld door een jury die net als de deelnemers later worden bekend gemaakt.

Drag Race Holland is vanaf 18 september iedere vrijdag exclusief te zien bij Videoland.