Vanavond op tv: Rolf Wouters maakt comeback met nieuwe quiz Split Screen
Bron: Talpa / William Rutten

Vanavond op tv: Rolf Wouters maakt comeback met nieuwe quiz Split Screen

Geschreven door Daniël Schalk

Rolf Wouters keert vanavond na 14 jaar afwezigheid weer terug op de Nederlandse televisie. De tv-ster uit de jaren ’90 maakt vanavond direct na kijkcijferkanon Miljoenenjacht zijn comeback met de nieuwe kennisquiz Split Screen. “Een quiz die nog niet bestond. Dat triggert mij”, zegt Wouters in het AD.

In de nieuwe spelshow Split Screen draait het bij elke vraag om twee foto’s, die voor twee bepaalde getallen staan. De deelnemende koppels moeten een getal noemen dat zich tussen de twee onbekende getallen bevindt. Als de koppels het spel goed spelen, kan hun geldprijs oplopen tot 100.000 euro.

Wouters verdween na het mislukken van John de Mol’s tv-zender Talpa in 2005 van de buis, maar hij werkte regelmatig aan een tv-comeback. “Ik ben weleens vaker gevraagd voor televisiedingen. Vond ik het niet passen. Of ging het niet door. Of iemand anders werd het”, onthult hij in het dagblad.

Miljoenenjacht

Met Linda de Mol als voorprogramma moet Rolf Wouters met zijn tv-comeback de hoge verwachtingen waarmaken. Linda start vanavond met het jubileumseizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Het 20-jarig bestaan wordt aan het einde van het seizoen gevierd met een extra jubileumaflevering.

De opzet van het populaire Postcode Loterij-programma blijft ondanks het coronavirus onveranderd. In de studio zijn nog steeds tien wijken vertegenwoordigd, alleen zijn er nog maar vijf deelnemers uit dezelfde wijkcode aanwezig. Ook de befaamde koffermeisjes zijn in kleinere getalen aanwezig.

Miljoenenjacht is vanaf vanavond om 20:00 uur te zien bij SBS6. Aansluitend is om 21:30 uur de tv-comeback van Rolf Wouters in de kennisquiz Split Screen te zien.