GTST maakt plaats voor de GTST Quiz!

GTST maakt plaats voor de GTST Quiz!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Goede Tijden, Slechte Tijden gaat door, in de vorm van een quiz! 

Deze quiz is een pleister op de wond (volgens Carlo Boszhard)

Nadat afgelopen vrijdag de cliffhanger te zien is geweest is het nu tijd voor een compleet nieuw programma; de GTST Quiz. In deze quiz strijden twee teams tegen elkaar om zichzelf de grootste kenner van GTST te mogen noemen.

Vorig jaar tijdens de zomerstop van GTST programmeerde RTL 4 het programma; ik kom bij je eten. Dit programma lijkt haar beste tijd te hebben gehad. Kookprogramma's zijn er nu voldoende, moet ook RTL zelf gedacht hebben.

Vandaar deze nieuwe quiz. Het lijkt er sterk op dat RTL luistert naar de vraag van de kijker. Een zomer vol GTST is hiermee een nieuwe trend.

Nu de zomerstop van GTST is begonnen, is het lastig voor de kijker om de favoriete soap zo lang te moeten missen. Gelukkig is daar nu wat op bedacht. Deze vrolijke quiz wordt gepresenteerd door niemand minder dan Carlo Boszhard. Een goed gekozen presentator. Carlo weet de kandidaten prima op hun gemak te stellen in het mooie decor.

De kandidaten spelen namelijk in het decor van hun favoriete soap. Hierdoor wordt het gevoel gecreëerd dat de kandidaten zelf een onderdeel van GTST worden. Dit gevoel komt zeker over bij zowel de kijker als de kandidaten.

Carlo Boszhard doet het niet alleen, hij heeft een side-kick. Niet zomaar een side-kick, niemand minder van Ruud Feltkamp (Arnoud Alberts) staat Carlo in raad en daad bij. Voor Ruud ook een ideale kans om zichzelf als presentator neer te zetten. Een prima gekozen side-kick.

In de quiz draait alles om de kennis van GTST. Wat weten de kandidaten over 20 jaar geleden? Wie was de moeder van Sjors, wat gebeurde er met het Dagobert Duck beeld van Frits van Houten, zomaar voorbeeld vragen die aan de kandidaten worden voorgelegd.

Naast de kandidaten komen ook (oud) GTST acteurs aan bod om vragen over hun karakter te beantwoorden. Wat weten de (oud) acteurs nog over hun eigen rol? Weten de kandidaten meer dan de acteurs zelf?

Voor de kijker is er ook veel om van te genieten. Door middel van een app kan de kijker thuis ook vragen over GTST beantwoorden. Ook zonder app is het een aan te raden programma. Door de oude beelden te herhalen komen allerlei herinneringen over de soap weer boven drijven. Een goed gekozen idee van RTL 4 om dit programma op dit tijdstip in te zetten. RTL 4 komt hiermee met een compleet nieuw programma op een populair tijdstip van de avond. Of de GTST kijker de quiz ook weet te vinden zal uit de kijkcijfers moeten blijken. De quiz is zeker aan te raden.

Tijdens het slot van de quiz kan de kijker genieten van bloopers die gemaakt zijn tijdens de opnames van GTST. Deze blijven altijd leuk om te bekijken. Een prima afsluiting van deze vrolijke quiz. De eerste berichten op social media lijken aardig positief. Dit positieve gevoel moet RTL 4 zeker vast houden.

De kijker hoeft deze zomer GTST zeker niet te missen.

Carlo en Ruud kun je vanaf vanavond iedere werkdag om 20.00 uur zien in de GTST Quiz, natuurlijk bij RTL 4.