RTL stelt programma Joling en de Buitenlanders uit
Bron: RTL

RTL stelt programma Joling en de Buitenlanders uit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het nieuwe tv-programma van Gerard Joling, Joling en de Buitenlanders, wordt uitgesteld. Dat heeft programmadirecteur Peter van der Vorst besloten na verschillende negatieve reacties. Dat meldt RTL Boulevard.

In het RTL-programma zou Gerard Joling op bezoek gaan bij mensen van verschillende culturen. RTL laat weten dat de tijdgeest is veranderd dat een dergelijk programma daar onvoldoende bij past. De zender heeft kennis genomen met verschillende negatieve reacties. "We begrijpen ze en zijn er blij mee. Het draagt bij aan de kennis die we hebben en elke dag vergaren over stereotypering en beeldvorming. We houden die kennis actief op peil door zelf veel onderzoek te doen en met experts te praten."

De zender gaat kijken naar de mogelijkheden om het programma in de toekomst toch op de buis te laten komen. "Want we willen allemaal dat dit programma begrip en verbinding brengt. Het programma krijgt een andere naam en we kijken kritisch naar het materiaal dat al is gedraaid en wat er nog wordt gedraaid."

Ondanks dat het programma nog niet te zien was, kreeg het programma enorm veel kritiek.  Emma Curvers, tv-recensent van De Volkskrant kaartte in haar column al de vele negatieve reacties aan. Die kwamen nadat er een oproep werd geplaatst door de redactie van het programma.