Recensie: BINGO is softe versie van De Zwakste Schakel
Bron: Talpa / William Rutten.

Recensie: BINGO is softe versie van De Zwakste Schakel

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Wat RTL 4 kan met De Zwakste Schakel, kan SBS6 met Bingo. Zaterdagavond startte het nieuwe spelprogramma Bingo! De 100.000 euro quiz met Jan Versteegh. De studio lijkt wel heel erg op die van De Zwakste Schakel. Gelukkig is Jan niet zo streng voor de kandidaten als Bridget. Alleen zit het spel wel bijzonder in elkaar. 

Een echte duidelijke ronde kent Bingo niet. Voor je het weet is er al een ronde voorbij. Je knippert één keer met je ogen en je bent al in ronde drie. Maar in de tussentijd is er wel ruimte voor het Bingoballenspel. Overigens een heel leuk woord voor Scrabble, maar dat geheel terzijde. De afgevallen kandidaten kunnen dan alsnog kans maken op een leuk geldbedrag. Toch leuk, als je afvalt in eerdere rondes. 

Presenteren van spelprogramma’s zit Jan in het bloed. Als gezicht van Lingo is de stap naar Bingo niet zo groot. Het programma zit hem, net als zijn jasje, als gegoten. Een presentator die geniet van een programma is voor de kijker ook erg fijn. Volgens mij is het een goede match; Jan en Bingo. Het heeft in ieder geval potentie om uit te groeien tot iets moois. 

Wat ook bijzonder is dat de kandidaten afgevallen zijn, alsnog in de prijzen kunnen vallen. De finalist speelt in de finale om verschillende kokers. Deze kokers doen weer sterk denken aan The Wall. Dus in feite kan ik concluderen dat Bingo een beetje een mix is van verschillende andere spelprogramma’s. Dat is niet eens heel slecht. Want een beetje van iets anders kan prima werken. 

Gelukkig is de rol van Martien Meiland bijzonder klein. Even was ik bang dat hij een prominente rol zou krijgen in Bingo. Want hij is al genoeg te zien bij SBS6. Vier keer in de week is wel een beetje veel hé? Misschien wel een beetje heel veel. Daarom is het goed dat Martien bij Bingo iets minder te zien is. 

Ik kom tot de conclusie dat Bingo een simpel maar vooral gezellig spelprogramma is. Je hoeft als kijker niet veel na te denken. De uitleg kan soms iets strakker, maar over het algemeen ben ik bijzonder tevreden. Als ik Bingo een cijfer zou moeten geven dan zeker een zeven. Een ruime voldoende voor het nieuwe spelprogramma van SBS6.

Bingo! de 100.000 euro quiz is iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.