23ste editie Vrienden van Amstel Live verplaatst
Bron: Pixabay

23ste editie Vrienden van Amstel Live verplaatst

Geschreven door Pieter Jongsma

De organisatie van De Vrienden van Amstel Live verplaats de 23e editie naar januari 2022. Dat maakten Nick & Simon, Kraantje Pappie, Typhoon, Thomas Acda, Suzan & Freek, Maan, Snelle en Guus Meeuwis vandaag namens de organisatie bekend in deze video. Het is voor het eerst sinds 1998 dat de grootste kroeg van Nederland gesloten blijft.

Thom Ligthart, marketing manager Amstel: "Nu we dichterbij bij januari komen en de huidige COVID-19 ontwikkelingen weinig verbetering laten zien, moeten we realistisch zijn. Het is niet verstandig om bijna 150.000 bezoekers bij elkaar te brengen in de grootste kroeg van Nederland. De gezondheid van bezoekers, artiesten en iedereen voor- en achter de schermen is altijd het allerbelangrijkst. Na 22 jaar De Vrienden van Amstel LIVE is dit natuurlijk een ontzettend moeilijk besluit, maar helaas in deze omstandigheden onvermijdelijk. Het is een enorme teleurstelling voor iedereen, van artiest tot leverancier, bezoekers en natuurlijk de miljoenen fans die de show thuis vanaf de bank beleven. Maar een ding is zeker, we blijven vrienden en halen het in!"

De Vrienden van Amstel LIVE wordt in 2022 georganiseerd op 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21 en 22 januari 2022. Kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over de nieuwe datum.