The Sound of Music terug in Nederland
Bron: Talpa TV

The Sound of Music terug in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Stage Entertainment brengt The Sound of Music terug in de Nederlandse theaters. De bekende titel biedt de mogelijkheden om ‒ mocht dat nog nodig zijn ‒ coronaproof met een beperkte zaalbezetting te spelen.

Albert Verlinde, tot 1 december algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Ik ben trots in deze tijd, waarin alle theaters het ongelofelijk zwaar hebben, deze wereldberoemde musical aan te kunnen kondigen. Het feit dat we nu een grote bekende productie als deze kunnen brengen, zie ik als een goede stap voorwaarts voor zowel de theaters in het land, als het publiek dat nu al zo lang niet naar het theater kan gaan. The Sound of Music is een van de meest geliefde musicals ter wereld voor alle leeftijden met een verhaal van hoop, waarmee generaties zijn opgegroeid. Nu kan een nieuwe generatie kennismaken met deze musicalklassieker.”

Dit is de laatste titel die Albert Verlinde namens Stage Entertainment aankondigt. Bijzonder detail is dat bij zijn aantreden in 2015, toen zijn bedrijf samenging met Stage Entertainment, The Sound of Music de eerste voorstelling was, die Albert Verlinde voor het bedrijf produceerde.

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Details over start kaartverkoop en première worden later bekendgemaakt.