Vanavond op tv: Frits Sissing op zoek naar hoofdrolspeler The Sound of Music
Bron: AVROTROS / Elvin Boer

Vanavond op tv: Frits Sissing op zoek naar hoofdrolspeler The Sound of Music

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Na tien jaar keert Op Zoek Naar vanavond terug op televisie. Tien Maria’s nemen het tegen elkaar op om de hoofdrol in de musical The Sound of Music te bemachtigen. De talenten moeten zich elke week bewijzen tegenover juryleden Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer.

De presentatie is opnieuw in handen van Frits Sissing. “Ik vind het een feest dat Op Zoek Naar terugkomt op tv én dat ik het weer ga presenteren. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen”, zei Sissing eerder.

Iedere aflevering moeten de kandidaten zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury. De tv-kijkers bepalen iedere week wie er direct door mogen naar de volgende liveshow. De twee Maria’s met de minste stemmen komen in de sing-off terecht en moeten nog één keer alles uit de kast halen voor de jury.

Kiespijn

Frits Sissing krijgt vanavond concurrentie van Diederik Ebbinge. De presentator van Promenade gaat voor NPO 3 een quiz maken over de Tweede Kamerverkiezingen. Samen met Rutger Castricum en Hanneke Groenteman loodst Diederik de zwevende kiezer langs de afgronden van het politieke landschap.

In de quiz Kiespijn nemen ‘links’ en ‘rechts’ het tegen elkaar op. “Links en rechts zijn sowieso achterhaalde principes, dus het lijkt me helder dat Hanneke Groenteman het team rechts van mij voorzit, voor de kijker links, en Rutger Castricum team links, voor de kijkers thuis rechts”, legt Diederik Ebbinge uit.

Op Zoek Naar Maria is vanaf vanavond, wekelijks, om 20:25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Op hetzelfde moment start op NPO 3 de vierdelige verkiezingsquiz Kiespijn.