Persiflageshow RTL Exclusief wordt nieuwsquiz na felle kritiek
Bron: RTL / William Rutten

Persiflageshow RTL Exclusief wordt nieuwsquiz na felle kritiek

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 heeft na alle kritiek op RTL Exclusief besloten om van de satirische talkshow een compleet ander tv-programma te maken. RTL Exclusief wordt een vrolijke nieuwsquiz. Dat laat RTL aan Showbizznetwork.nl weten. Beau van Erven Dorens gaat in het programma de nieuwskennis van twee teams testen.

“RTL Exclusief wordt een vrolijke nieuwsquiz op de zondagavond, waarin twee panels onder leiding van Beau van Erven Dorens een spel spelen met de waarheid”, laat een woordvoerder weten. “Samen nemen ze de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week door. Wat is echt en wat is fake?”

Het reguliere seizoen van RTL Exclusief zou op zondag 3 januari van start gaan, maar door alle kritiek op de eindejaarsspecial van 30 december werd de start uitgesteld naar 10 januari. “De basis staat, maar dankzij de reacties van de kijkers zijn er nieuwe inzichten ontstaan”, liet RTL op 31 december weten.

Producent PilotStudio wilde terug naar de tekentafel ‘om het programma nog beter te maken’. “We geven ze graag de ruimte, omdat we geloven in dit programma”, zei RTL. De eindejaarsspecial, met persiflages van onder andere koningin Máxima, Mark Rutte en Johan Derksen, trok slechts 626.000 kijkers.