Daniël Dekker verrast met Marconi Oeuvre Award
Bron: AVROTROS

Daniël Dekker verrast met Marconi Oeuvre Award

Geschreven door Pieter Jongsma

Daniël Dekker is vanmiddag verrast met de Marconi Oeuvre award ontvangen. In het radioprogramma Lunch Lekker met Daniël Dekker werd hij zojuist het nieuws verrast door RadioRing-presentator Rob Jansen. 

De jury van de Marconi Awards prijst Dekker vanwege “zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart.”

De Marconi-jury schrijft verder in haar rapport: “Daniël kwam het meest tot zijn recht in zijn 'paradepaardjes' Gouden Uren - dat hij 16 jaar maakte - en Muziekcafé, waarvoor hij bijna 15 jaar lang de presentatie voor zijn rekening nam. Gouden Uren op Radio 2 was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland. En Muziekcafé maakte hij tot dé plek voor live muziek op de Nederlandse radio en dan met name live muziek van Nederlandse artiesten."

Vorig jaar maakte Daniel de overstap van AVROTROS naar Omroep Max. Naast een eigen radioprogramma is hij bij MAX verantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5. Eerder ontvingen Sjors Fröhlich (2019), Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs.