Verbluffende resultaten in ‘Derek Ogilvie: Eerste Hulp Bij Opvoeden’

Verbluffende resultaten in ‘Derek Ogilvie: Eerste Hulp Bij Opvoeden’

Geschreven door Pieter Jongsma

Niet willen slapen, niet willen eten, agressief zijn: soms vertonen kinderen gedrag dat een enorme invloed heeft op het gezinsleven. Ouders zitten met de handen in het haar omdat ze hun kind niet kunnen helpen, de situatie thuis er niet beter op wordt en de spanningen oplopen. In ‘Derek Ogilvie: Eerste Hulp Bij Opvoeden’, vanaf woensdag 28 augustus bij RTL 4, biedt Derek Ogilvie uitkomst. Door telepathisch met de kinderen te communiceren probeert hij de oorzaak te achterhalen van het gedrag, zoekt hij een oplossing en werkt hij intensief samen met de ouders om het leven van de gezinnen weer op de rit te krijgen. De resultaten in dit nieuwe seizoen zijn verbluffend.

Tijdens een groepssessie waarbij verschillende gezinnen aanwezig zijn, probeert Derek met zijn telepathische gave contact te krijgen met de kinderen. Wat is er aan de hand en wat is de reden van hun gedrag? Als de stem van de kinderen kan hij de ouders vertellen wat het toch is dat hun kind onhandelbaar maakt. In sommige gevallen is de oplossing makkelijk maar bij anderen is het probleem zo groot dat er meer tijd nodig is. Zestien gezinnen worden door Derek uitgenodigd op een vakantiepark. Als na een 1 op 1 reading duidelijk is waarom het kind zich zo gedraagt, is de volgende stap voor de ouders om er op de juiste manier mee om te gaan. Vierentwintig uur per dag volgt Derek samen met zijn team de families. Via beveiligingscamera’s kan hij zien wat er gebeurt en kan hij ingrijpen als het nodig is.

Zo zijn in de eerste aflevering de vijfjarige Robin en zijn ouders te zien. Robin luistert totaal niet, terroriseert het hele gezin en slaat en trapt andere kinderen. Vooral moeder Bianca moet het ontgelden want zij wordt totaal genegeerd door haar zoon. Inmiddels is de situatie zo heftig dat er snel iets moet gebeuren voordat het hele gezin uit elkaar valt. Ook de driejarige Callum is onhandelbaar. Hij luistert niet en heeft enorme woedeaanvallen. Dit gedrag drijft zijn moeder tot wanhoop en zij heeft het dan ook zwaar te verduren. Derek komt erachter wat het is dat Callum dwarszit en pakt met het gezin de problemen aan.

Na hun verblijf op het park blijft Derek de gezinnen volgen. Via camera’s in hun huis kan Derek zien hoe het gaat. Houden de ouders zich aan de tips en aanbevelingen die ervoor moeten zorgen dat hun kind niet langer meer onhandelbaar is? Hij houdt telefonisch contact en helpt ze waar nodig is.

In ‘Derek Ogilvie: Eerste Hulp Bij Opvoeden’ lopen de emoties hoog op en is het voor ouders en kind niet altijd even makkelijk om geconfronteerd te worden met dingen die verkeerd gaan. Derek weet vaak tot de kern door te dringen met gelukkige ouders en tevreden kinderen als resultaat.

Uitzending
Vanaf woensdag 28 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.