Doe-het-zelven in de wildernis in nieuwe serie ‘Building Wild’

Doe-het-zelven in de wildernis in nieuwe serie ‘Building Wild’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ontwerper Paul DiMeo werd bekend door negen jaar lang onmogelijke constructies te maken in ‘Extreme Makover: Home Edition’.

Nu trekt hij de wildernis in voor de ruige nieuwe serie ‘Building Wild’ op National Geographic Channel. Met grondige kennis van bouwkunde is hij in staat om de meest bijzondere en verbluffende accommodaties in de Amerikaanse wildernis te bouwen. 

In de tiendelige doe-het-zelf-serie die vanaf 5 mei wekelijks te zien is vormt Paul (Paulie) een opmerkelijk duo met Pat Bakaitis (Tuffy). De twee mannen verschillen nogal van elkaar; Paulie is een echte stadsjongen, terwijl Tuffy zich alleen thuis voelt in de wildernis. Samen hebben ze het bedrijf Cabin Kings opgericht om voor klanten vakantiehuizen te ontwerpen en te bouwen. 

Iedere week ontmoet het duo een klant die eigenaar is van een natuurgebied en ervan droomt om een huis op het landschap te bouwen. De mannen leveren grote ideeën en praktische kennis. Om de kosten laag te houden worden afgedankte materialen gebruikt en de hulp van familie en vrienden wordt ingeroepen om de projecten binnen een week te voltooien. Aangezien de bouwlocaties vaak ver van de doorgaande wegen gelegen zijn, moeten de mannen ook een manier vinden om de bouwmaterialen op de juiste plek te krijgen. 

De resultaten mogen er wezen: elke voltooide accommodatie vormt een rustiek paradijs te midden van de wildernis. Voorbeelden zijn een veranda gemaakt van een oude schoolbus, een zeecontainer die als uitkijktoren wordt ingezet of een huis dat op een draaitafel gebouwd wordt. De eigenaren kunnen op die manier zowel de zonsopgang als de zonsondergang vanaf hun patio aanschouwen.