Vooruitblik derde seizoen Hunted VIPS: Fouten worden afgestraft
Bron: AVROTROS

Vooruitblik derde seizoen Hunted VIPS: Fouten worden afgestraft

Geschreven door John Holdorp

Columnist John blikt vooruit op het nieuwe seizoen van Hunted VIPS.

Dit wordt alweer het derde seizoen van Hunted VIPS. Het derde seizoen waarin bekende Nederlanders uit handen van het opsporingsteam moeten blijven. Een BN'er zijn heeft naar mijn mening hier zowel voordelen als nadelen. Het grote nadeel is dat je sneller wordt herkend en er dus ook een grotere kans is dat je worst verraden. Het voordeel is dat sommige mensen sneller een bekende Nederlander zullen helpen als een onbekende. Bekend zijn wekt vertrouwen op.

In seizoen 1 werden bijna alle deelnemers opgepakt en wist alleen Dennis WEening te ontsnappen. In seizoen twee wisten 4 deelnemers te ontsnappen. In dit derde seizoen doen ook weer 10 BN'ers mee. In de volgende teams: Famke Louise en Denzel Slager, Dilan Yurdakal en Guido Spek, Mark Baanders en Niels Oosthoek, Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden en als laatste koppel Sjoerd van Ramhorst met Jeroen Stomphorst.

Bij elk programma waarin bekende Nederlanders meedoen blijkt dat sommige bekende Nederlanders minder of weinig bekend zijn en anderen uiteraard meer. Dus daarom even een overzicht van waar we de deelnemers van zouden moeten of kunnen kennen.

​De koppels

Famke Louise en Denzel Slagter

Famke Louise, vlogster en zangeres. Zangeres heel veel in samenwerking met andere artiesten maar vooral bekend aan daar deelname aan meerdere tv-programma’s zoals Expeditie Robinson en De Verraders, twee zeer populaire televisie programma’s. Zij neemt deel samen met haar partner Denzel Slager, met wie ze samen te zien is in de realityserie van Videoland, Famke & Denzel: een nieuw begin. Denzel een ex-profvoetballer die in Nederland voor RKC gespeeld heeft en daarna vooral in het buitenland bij Coventry City en twee Amerikaanse clubs. Van deze twee is er denk ik een duidelijk verschil in bekendheid. Veel mensen zullen Famke kennen maar Denzel absoluut niet dus misschien moeten ze Denzel dus zaken als pintransacties laten doen omdat hij minder op zal vallen.

Dilan Yurdakul en Guido Spek

Dilan Yurdakul, actrice die vooral bekend is van Goede Tijden Slechte Tijden en verder een uitgebreide lijst van TV-programma’s waarin ze meedeed waaronder Ik hou van Holland, De slimste mens en De gevaarlijkste wegen van de wereld. Zij vormt een team met mede Goede Tijden, Slechte Tijden acteur Guido Spek. Guido is ook stemacteur vooral als Peter Parker/Spiderman maar hij heeft ook meegedaan aan de Masked Singer waar hij de finale haalde.

Mark Baanders en Niels Oosthoek

Mark Baanders, verslaggever bij PowNed waarbij hij het landelijke nieuws heeft gehaald bij een opname bij de Sionkerk in Urk tijdens de corona pandemie waarin hij door kerkgangers werd aangevallen en aangereden. Mark vormt een duo met Niels Oosthoek, met wie hij de presentatie van het PowNed programma Onrecht heeft gedaan. Ook Niels is een ex-deelnemer van Expeditie Robinson

Sandra Ysbrandy en Sylvana IJsselmuiden

Sandra Ysbrandy, vooral bekend als televisiekok. Zij vormt een koppel met Sylvana IJsselmuiden, model en presentatrice en mooiste vrouw van Nederland volgens FHM in 2020. Sandra en Sylvana werden hechte vriendinnen tijdens het 21e seizoen van Expeditie Robinson. Een vriendschap die ook na het programma nog bestaat.

Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stomphorst

Het laatste koppel bestaat uit Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stomphorst beide zijn presentatoren van Studio Sport. Jeroen was na de aanslag op Pim Fortuyn een van de eerste die bij het lichaam waren en zodoende als een van de eersten een live verslag kon doen over de ontwikkelingen op het mediapark.

Fouten worden afgestraft

Dus ook dit seizoen 10 min of meer bekende Nederlanders die moeten proberen uit handen van het opsporingsteam te blijven. Iets wat alleen lukt als je geen fouten maakt, want fouten en of arrogantie worden hard afgestraft. Want in de voorgaande twee seizoenen werden er bijna elke aflevering wel deelnemers opgepakt. Met als hoogtepunt voor het opsporingsteam de arrestatie van Oussama Ahammoud en Bilal Wahib in de eerste twee afleveringen van hun seizoen en Daniel en Robin Boissevain in de tweede aflevering van hun seizoen omdat ze veel te gemakkelijk dachten en catastrofale fouten maakten.

En voor de rest moeten de deelnemers hopen dat hun helpers of personen die hun zien geen verraderlijk karakter hebben waarbij ze hun nek bijna breken om zo snel mogelijk te vertellen wat ze weten en hopen dat hun helpers dezelfde mentaliteit hebben als onder andere Hugo Kennis die zich totaal niet liet intimideren door de hunters en zich op een geweldige manier van de domme hield.

Het nieuwe seizoen van Hunted VIPS is vanaf maandag 13 januari, wekelijks, om 20:25 uur te zien op NPO 3.