Vanavond op tv: BN’ers gaan knikkeren in spectaculaire tv-show Marble Mania
Bron: Talpa / William Rutten

Vanavond op tv: BN’ers gaan knikkeren in spectaculaire tv-show Marble Mania

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe familieshow Marble Mania uit de koker van mediamagnaat John de Mol. In Marble Mania gaan vanaf vanavond elke week drie bekende Nederlanders de knikkerstrijd met elkaar aan met verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces.

Vanavond nemen Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer het tegen elkaar op. De bekende knikkeraars spelen allemaal met een eigen kleur knikkers. Ze spelen in elke ronde eerst een behendigheidsspel. Hoe behendiger je bent, hoe meer kans je hebt in de volgende race: de geluksrace.

De bekende Nederlander die het beste presteert op de geluksbanen, verdient de meeste punten en start in de grote finale met de meeste knikkers. Op deze gigantische finalebaan rollen maar liefst 12.000 knikkers. Ook Toine van Peperstraten, Nick Schilder, Simon Keizer, Inge de Bruijn en Kees Tol doen mee.

Andere deelnemers zijn Frank Dane, Hélène Hendriks, Dennis van der Geest, Sander Lantinga, Anouk Hoogendijk en de mannen van StukTV. De bekende knikkeraars worden in de studio bijgestaan door Winston Gerschtanowitz, terwijl sportverslaggever Jack van Gelder de knikkerraces van commentaar voorziet.

Marble Mania is vanaf vanavond, iedere donderdag, om 20:30 uur te zien op SBS6.